Care e drumul spre fericire ?


Drumul spre descoperirea fericirii e adesea ocolit si plin cu obstacole. Intrebandu-ne pe drum tot timpul daca suntem fericiti, privind fericirea ca un ideal greu de atins, indepartat, putem cadea in capcana de a ne pacali singuri ca nu o putem atinge, crezand ca e prea departe.

Fericirea inseamna sa te bucuri pe drumul prin viata de fiecare om pe care il intalnesti, de fiecare lucru pe care il faci, gasind rolul lor in viata ta.

Fericirea inseamna sa traiesti fiecare clipa a vietii din plin, nu ca si cand ar fi ultima. Ci constient ca fiecare clipa si fiecare zi conteaza. Cine pierde timpul si amana lucrurile de frica ca nu va nu reusi, se indeparteaza cu pasi siguri de viata fericita pe care ar putea-o avea.
Este gresita conceptia ca avem timp suficient de pierdut, este o perceptie egoista a noastra; “Carpe diem” (traieste clipa) este o expresie egocentrica care indeamna la a trai clipa la maxim, dar nu tine cont de legatura noastra cu viitorul, anulandu-i de fapt importanta.

Oamenii activi, cu o atitudine deschisa fata de viata, au mai multe sanse sa fie fericiti pe drumul lor in viata. Unii nu stiu asta, insa simt fericirea aproape, undeva in drumul pe care tocmai il parcurg in acest fel, activ si tinand cont de dorintele lor.
Cei mai fericiti, chiar daca nu spun cuvintele “stiu ca sunt fericit” sunt cei care tin cont in primul rand de dorintele lor,  isi fac planuri tinand cont de acestea si punandu-le in aplicare. Nu e vorba de a fi egoist, ci constient de dorintele tale.
Ei sunt cei care spre sfarsitul vietii, uitandu-se in spate pot zice: “Am avut o viata asa cum mi-am dorit, am trecut cu bine peste multe si sunt multumit unde am ajuns!” ceea ce inseamna de fapt “Am avut o viata fericita !”. Si atunci, cand se uita in urma, au senzatia de impacare cu sinele launtric si cu viata lor, cea mai buna senzatie posibila la sfarsitul unei vieti.

Anunțuri
 1. #1 by popi on 1 Aprilie 2011 - 9:27 am

  cred ca cine este fericit nu prea constientizeaza asta….este si gata….fara prea multe reguli si conditii; nu iti pot face un plan ca sa ajungi la fericire, nu sunt scheme de urmarit…teoria o stim,si totusi nu reusim sa o punem in practica.
  Nu prea cred ca cei mai fericiti sunt cei care tin cont in primul rand de dorintele lor….din contra, am vazut multe persoane indeplinite si fericite pentru ca au dat, au ajutat, au facut pentru altii…deci au tinut cont de dorintele altora.
  Altruismul este izvor de fericire, fara a astepta nimic in schimb. A da, dar in mod neconditionat..Este un concept pe care putini dintre noi il inteleg. Acei putini care il traiesc , doar ei cred ca ajung fericiti, indepliniti , multumiti…

  • #2 by Diana V on 1 Aprilie 2011 - 4:03 pm

   Da, altruismul este unul din modurile de a oferi iubire, iar iubirea neconditionata a oamenilor si lucrurilor din jurul nostru este principala sursa a fericirii … asa cred eu…cine nu constientizeaza ca e fericit, vai de el…va da cu capul de ceva care il va face nefericit si atunci va afla ca de fapt a fost fericit…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: