De ce nu suntem fericiti ?


Este interesant ca toti ne intrebam si ne dam cu parerea despre fericire, citam citate si dezbatem idei despre ce este si cum poate fi atinsa. Ce nu mai este asa interesant,  este ca majoritatea o considera un subiect potrivit mai mult pentru filosofie, in loc sa o considere ceva mai simplu, de exemplu un mod de viata posibil.

Este interesant ca nimeni nu isi da seama daca e fericit, insa fiecare isi da seama cat e de nefericit.

Daca putem enumera atat de clar motivele nefericirii, de ce ne este atat de greu sa cautam si sa enumeram motivele care ne-ar face fericiti ? Si cand reusim sa le enumeram si in final sa le indeplinim cu greu, de ce nu devenim intodeauna fericiti?

Cred ca pentru ca nu reusim todeauna sa gasim motivele corecte pentru a fi fericiti. Suntem superficiali, orbiti de conceptiile celorlalti, de povestile care ne placeau cand eram mici, de catre media care face orice pentru a ne elimina impresia ca suntem nefericiti. O media care ne spune ca un obiect, o vacanta, o relatie cu barbatul ideal, sau un statut social ne garanteaza fericirea. Si noi credem asta pentru cateva momente sau o perioada, desi stim ca nu este asa, si ca satisfactia obtinuta din toate astea este efemera.

In singuratatea lor de acasa, oamenii se gandesc la fericire ca la o filosofie si se intreaba de ce nu sunt fericiti. Ce nu este in regula cu ei, ce fac gresit, de ce dupa scurte momente de bucurie pe care le confunda usor cu fericirea, revin la starea de nefericire de dinainte ? De ce au facut totul cum ar fi trebuit, dar senzatia este doar una de multumire ? De ce daca au o relatie, o slujba si o situatie materiala buna apare doar o senzatie de confort placut si nu sunt fericiti ? De ce altii care nu au toate astea par uneori mult mai fericiti ?

E foarte simplu.
Pentru ca nu s-au intrebat ce inseamna sa fii fericit cu adevarat.
Din lene, superficialitate, lipsa de profunzime, lipsa de interes sau poate doar nepasare, nu s-au intrebat suficient de serios de ce nu sunt fericiti.
Sau s-au intrebat, dar nu au continuat sa si caute raspunsurile.
Sau au cautat, dar nu au aflat inca raspunsurile corecte.

“Ca sa ajungi la miez, trebuie sa spargi coaja”.
Nu ai cum sa afli ce inseamna sa fii fericit, daca nu incepi sa te intrebi, sa spargi coaja groasa a ideilor tale preconcepute, a tiparelor invatate in timp, a conceptiilor stupide despe ce ti se spune ca “ar trebui”  sa faci TU ca sa fii fericit.
Ca sa treci mai usor de aceasta coaja imaginara fara sa te chinui, ar fi mai simplu sa lasi toate astea deoparte, si sa treci direct la miez, adica la tine.
Si sa descoperi ceea ce TU ESTI cu adevarat si iti doresti SA DEVII.
Si nu ce ti se impune din exterior, ce ti se recomanda, ce ti se transmite ca ar trebui sa faci, ca o conditie a viitoarei tale fericiri.

Nu cred ca exista un singur om care sa nu isi doreasca sa fie fericit.
Insa cred ca sunt prea multi care nu se intreaba de fapt ce sa faca.
Si mai ales nici macar nu incep sa faca ceva semnificativ pentru a fi fericit.

Anunțuri
  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: