Lasa grijile, incepe sa traiesti


Cartea “Lasa grijile, incepe sa traiesti” de Dale Carnegie, este cartea ce mi-a iesit in cale in ianuarie, cand aveam mai mare nevoie de un raspuns la intrebarea mea: “Cum sa fac ca sa ies din situatia asta complicata ?” o situatie care dura de foarte multe luni. Influenta ce a avut-o cartea asta asupra mea a fost fantastica, probabil pentru ca a picat la fix.

Am avut anul trecut un an plin de griji de tot felul. Mi s-a spus la un moment dat chiar ca sunt “irecuperabila”. Ii voi multumi intodeauna acelei doamne care se voia a fi profesionista in ceea ce facea, care mi-a spus acest lucru intr-o dimineata senina, cand viata mi se parea frumoasa. In acel moment mi se parea frumoasa, dar intr-adevar eram preocupata de griji de tot felul. Nu puteam face nimic concret, de grija zilei de maine. Si cand venea “maine”, imi faceam griji pentru ca paream asa de deprimata ieri. Si o grija devenea una, doua, trei, in scurt timp puteam face o lista nesfarsita de griji care crestea incontinuu. Insa faptul ca m-a categorisit ca “irecuperabila” m-a framantat timp de 3 luni si eram furioasa pe ea, ca a indraznit sa ma numeasca astfel. De fapt ma infuria cel mai tare faptul ca cuvantul “irecuperabil” imi anula putera mea de a decide singura pe mai departe daca pot sau nu sa scap de griji si sa imi revin la starea mea normala, optimista.

Eram in supermarket pe fuga, am luat o revista si m-am intors …cartea era acolo, parca ma striga de pe raft sa o iau. Era infoliata si nu puteam sa vad cuprinsul si de nervi, am rupt ambalajul. Am citit primele idei subliniate si mi-am dat seama pe loc ca mi se potriveste perfect. Seara, intr-o singura ora am reusit sa scap de grijile adunate de un an de zile. Din acel moment, grijile au devenit istorie pentru mine.
Pot sa zic acum, ca ea m-a trezit din amorteala de care eram cuprinsa. Mi-a dovedit ca de fapt, totul porneste din modul nostru atat de subiectiv si uneori prea pesimist de a vedea situatia prin care trecem si de fapt toata viata.

Este publicata in 1948, insa foarte actuala probabil datorita grijilor comune care le aveau cei de atunci, identice cu cele pe care le avem noi azi. “Lasa grijile, incepe sa traiesti” este o experienta grozava pentru cei care au nevoie sa scape de griji, temeri si frici de tot felul. E foarte usor de citit si de inteles, e la indemana oricui, e o lectura ideala inainte de somn. Cartea e te invata cu exemple de succes ce trebuie sa faci ca sa scapi de grijile nenumarate si epuizante din viata. Te invata cum sa analizezi o situatie dificila ca sa afli exact care este pozitia ta. La sfarsit sunt cateva povesti cu talc grozave.

Cartea m-a invatat urmatoarele lucruri:
1. sa traiesc doar in prezent, ignorand grijile din trecut si cele posibile din viitor
2. sa inteleg ca a le elimina pur si simplu este cea mai buna metoda de rezolvare ( pentru ca daca ai o problema si iti faci griji nu o rezolvi mai repede sau mai usor )
3. sa actionez in problema care imi creea grijile – este cel mai important mod de a le elimina, in loc sa astept sa treaca de la sine ( nu trec niciodata de la sine, se estompeaza si revin )
4. sa am o atitudine pozitiva si sa nu mai pierd timpul cu nimicuri, pentru ca “viata e prea scurta pentru a fi irosita pe fleacuri

Credeti-ma pe cuvant, daca sunteti ingrijorati, merita citita ! (DV)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: