Ho’oponopono – ce este si cu ce ne ajuta ?


De la prietena mea, am invatat ca ar trebui sa imi mai practic rabdarea si iertarea, asa ca va impartasesc si eu ce am aflat de la ea:

Ho’oponopono este o arta straveche din Hawaii, o metoda de rezolvare a problemelor.
Desi cuvantul in sine pare ciudat, Ho’oponopono este o terapie de iertare, iar tehnicile sale sunt foarte simple si eficiente.
Ho’oponopono inseamna, “a indrepta” sau “a corecta o eroare” si aceasta metoda sustine ca intreaga existenta a noastra este creatia fiecaruia dintre noi, ca o suprapunere a ‘creatiilor’ tuturor.  Ho’oponopono ne spune de fapt ca nu este nimeni in afara noastra, ca sunt doar gandurile noastre despre oameni si situatii si tot ceea ceea ce este in viata noastra suntem noi si gandurile, noi si “programele” noastre proprii.
Imi place modul acesta total opus de a ne uita la problemele din viata noastra si la rolul nostru in rezolvarea lor.

Potrivit vechilor hawaieni, greselile sunt cauzate de ganduri care sunt declansate de amintiri dureroase din trecut. Aceasta metoda dezvaluie o cale de a ne elibera de energia acestor ganduri sau greseli dureroase care cauzeaza boli sau dezechilibre.

Metoda a fost creata de Morrnah, care i-a transmis metoda sa doctorului Ihaleakala Hew Len, psihologul hawaian care a reusit sa vindece un pavilion intreg de bolnavi mintali foarte periculosi, fara sa consulte pe vreunul dintre ei.

In ce consta concret aceasta metoda? Exista patru expresii care trebuie repetate zilnic si de cate ori ne imiedicam de o problema, adresandu-le din suflet Divinitatii:

“Te iubesc.” – “Imi pare rau.” –  “Te rog sa ma ierti.” – “Multumesc.”

Asadar, aceasta metoda ne indeamna sa fim total responsabili pentru viata noastra deoarece toata viata noastra cu tot ceea ce se gaseste in preznt in ea, este responsabilitatea noastra si sa ne asumam aceasta responsabilitate a propriilor actiuni cat si asupra celorlalti  care fac parte din viata noastra.

Dr. Ihaleakala Len, psihologul care a sustinut aceasta metoda in spitalul in care a lucrat si apoi a dovedit eficienta ei in intraga lume, porneste de la urmatoarea idee:
“O problema nu este o problema, decat daca noi spunem ca este o problema. Si nu problema este o problema, ci felul in care reactionam la problema este problema ”

Ce frumos se clarifica pozitia noastra in cadrul problemei, nu ?

Mabel Katz  studiaza cu Dr. Ihaleakala Len, este un consultant in aceasta metoda Ho’oponopono. Este un speaker de renume mondial, ce organizeaza seminarii, participa la emisiuni televizate, autor de carti, care ne spune ca :  „Esti singurul care iti poate schimba viata. Ai intotdeauna dreptate, daca spui ca poti, inseamna ca poti, iar daca spui ca nu poti, inseamna ca nu poti. ”
Mai multe despre aceasta metoda gasiti aici: http://www.hooponopono.ro

Mai jos, este o melodie ce rezuma ideile din Hooponopono, foarte relaxanta dupa parerea mea si care foloseste cuvintele magice :
Te iubesc – Imi pare rau – Te rog sa ma ierti – Multumesc
.

Si versurile:

I’m sorry! Please forgive me! I thank you! And I love you!

I’m sorry! Please forgive me! I thank you! And I love you!

These are the special words, God sent to us all.

These are the magic words, God gave to us all.

Ho’oponopono・

…I’m sorry! Please forgive me! I thank you! And I love you!

I’m sorry! Gomen ne! Yurushite ne! Please forgive me

I’m sorry! Please forgive me・I love you!

Aishiteru yo! Makoo no kotoba kami-sama kara no fushigi na hibik Ho’oponopono

 

 

 

 

Anunțuri
  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: